Raquel Castro Pego /  Violí

 Raquel Castro Pego gaudeix d'una versàtil carrera com a violinista i pedagoga.

 

Com a violinista Raquel Castro va viatjar arreu de gran part de l'Orient Mitjà representant a la Jove Orquestra Mediterrània en concerts de música de cambra celebrant el cinquantè aniversari de la mateixa.

 

Durant el 2005 i 2006 va ser el primer violí solista del ENEMC (Ensemble Nacional Espanyol de Música Contemporània) on va realitzar nombroses estrenes i va actuar a les sales més importants d'Espanya.

 

Ha realitzat concerts de música de cambra amb artistes internacionals com Lluís Claret, Matteo Corio, Yuval Gotlibovich, Jonathan Gotlibovich, Michel Letiec, David Etheve, Kevork Mardirossian, Lee Philips, Zvi Plesser i el Garnati Ensemble, recentment a Itàlia, Israel, Eslovènia, Croàcia, França i Espanya.

 

La seva experiència orquestral inclou l'Orquestra Simfònica del Principat d'Astúries, la Reial Filarmonia de Galícia, l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, la "Spaniard Orquestra”, la "Orion Symphony Orchestra" de Londres i la "Evansville Symphony Orquestra" dels Estats Units.

 

Ha tocat sota la batuta de Sir Colin Davis i de Sir Simon Rattle, entre d'altres.

 

Ha actuat com a artista i solista en nombrosos festivals com el "International Music Festival" de Aremore, el "Via Làctia", el "Music Festival, Kfar Blum" d'Israel, el "International Festival Terra Magica in Porêc" de Croàcia, "Series of Concerts Ottagono" a Itàlia, "Festival d'Olot" a Girona, el "Ponte das Arts Festival”, el "Garnati Festival" a Granada i el "Sonar Festival" a Barcelona.

 

Raquel Castro va aparèixer en " Diálogo coa vida , diálogo de muller”, un programa especial de la televisió gallega on parlen de dones amb molt d'èxit a Espanya .

 

Raquel Castro es va formar a Espanya amb Lev Chistiakov i a Londres en la "Guildhall School of Music and Drama" amb Detlef Hahn.

 

Va completar els seus estudis a la "Jacobs School of Music" de la Universitat de Indiana a Bloomington (EUA) i gràcies a l'ajuda d'una beca Fulbright va obtenir el "Master in Music" amb honors sota la tutela de Maurici Fuks.

 

Durant els seus estudis a Bloomington va treballar com "Assistant Instructor" per a la universitat.

 

Després de la seva graduació va ser convidada com a professora de la Universitat de Indiana formant part de l'equip de professors de Mimi Zweig en la "Summer String Academy" i també com a professora convidada en substitució del Mestre Fuks durant un període sabàtic.

 

Raquel Castro s'ha guanyat una reputació nacional com una de les millors pedagogues espanyoles. Els seus estudiants gaudeixen d'èxit nacional i internacional com a guanyadors de premis en diversos concursos, membres de importants orquestres, ensembles, etc...

 

També treballa formant a professors a Espanya, per conrear l'ensenyament professional al més alt nivell. Ha impartit cursos al Conservatori Superior de Música de A Coruña, i als Conservatoris de Grau Professional de Pontevedra, Ferrol, A Coruña, Màlaga, Vic, Vila-seca i Reus.

 

Imparteix Masterclass al costat de professorat internacional per Joventuts Musicals d'Igualada, per al "Garnati Festival" (Granada), per al Forum d'Oriola i Cursos d'Estiu a Porêc (Croàcia), Ponte das Arts (Pontedeume), Forum Musikae (Madrid), Forum de Torrelodones i "L'Estate Musicale dell'Accademia de Bergamo"(Itàlia), on sovint toca als concerts que es realitzen dins del programa d'aquests festivals.